Vlagjes bij soldaten

Vorige week kwamen schoolkinderen op bezoek naar het museum. Bij elk schoolkind die nu op bezoek komt krijgen ze uitleg over de soldaatuniformen die in het museum staan en ook begraven liggen te Adegem. Er is zelfs een uitleen – inleefkoffer met originele stukken van de soldaten die ze ook meekunnen doen naar school !

Na het bezoek geven we de kinderen een Canadees vlagje mee om de soldaten te herdenken op het Commenwealth War Graves Cemetary te Adegem, ze kunnen dan een vlagje plaatsen of even stil staan bij een jonge gesneuvelde soldaat.

Het is prachtig om te zien dat de jeugd daar zo mee begaan is en zoveel vragen had, zei de juf van de klas!

Zo voelen de schoolkinderen zich meer betrokken met onze helden van WOII !

Ik kijk er al naar uit om nog meer schoolkinderen hierin mee te betrekken !

Hierbij kun je alvast een foto vinden van vlagjes die schoolkinderen hadden gezet bij een graf van Ray C. Smith waarvan het uniform ook in het museum te bezichtigen is en die ze kun via register kunnen opzoeken bij het kerkhof.

Geen beschrijving beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: